Suomen rannikkomelonta: 11. ja 12. päivät Hauensuoleen ja Saaristomerelle…vastatuulessa

11. Päivä

Läksin melomaan kohti Tullholmenin saarta, jossa Hauensuoli sijaitsee, iltapäivästä. Juuri silloin nousi sankka merisumu ja näkyvyys oli noin kaksisataa metriä. Aika jännät paikat oli ylittää sataman suu, kun ei ollut mitään hajua oliko satamaan tulosss joku isompi alus. Luotin kyllä siihen, että ne soittaisivat sumutorvea. Mutta seuraavan kerran samaan tilanteeseen joutuessani käyn kyllä ensin luotsiasemalla kysymässä laivaliikenteestä, kuten myöhemmin tämän loistavan vinkin sain.

dav

Satama ja isot laivat parinsadan metrin päässä

Tullholmenin saarella on vierasvenesatama ja sain kutsun päivälliselle ruotsalaisvirolaiseen purjeveneeseen. Olipahan todella mukava ilta! Olen aikaisemminkin huomannut, että yksin liikkuessa tulee tutustuttua paljon helpommin uusiin ihmisiin.

dav

Tässä loistavassa herrasmiesseurassa vietin illan, kiitos!🙂

dav

Illan aikana paikalle saapui myös sukeltajakolmikko, jotka kävivät sukeltamassa yhdellä alueen hylyistä.

Saari huokuu historiaa kalliokirjoituksien myötä ja kuin olisi nähnyt silmissään purjeveneet vuosisatoja sitten odottelemassa parempia säitä Hauensuolessa.

dav

Hauensuoli

dav

Yksi kalliokirjoituksista

IMG_20170713_065815.jpg
Päivällä länsituulta 8m/s. Päivän saldo 6,5km, keskivauhti 5,1km/h

12. Päivä

dav

Aamunäkymä teltastani

Aamulla istuin taas kajakissa puoli kahdeksalta. Lähtiessäni sataa tihutti ja aamupäivän mittaan satoi välistä hyvinkin rankasti. Sää kuitenkin kirkastui, mitä kauemmaksi Hangosta loittonin. Ensimmäiset 20 kilometriä olivat pääasiassa isojen selkien ylityksiä. Onneksi tuuli vielä sivusta, joten ylitykset menivät suht kivuttomasti.

dav

Maisema edessäni ensimmäiset 20 kilometriä

Olen tähän saakka melonut pääasiassa grönlantilaismelallani, koska sillä on todella miellyttävä meloa vastatuuleen. Nyt käteni takia päätin vaihtelun vuoksi meloa euromelallani, joka on ergomela. Pidin kulmaa todella pienenä 0-30 asteen välillä, jotta ranteeseen ei tulisi turhaa vääntöliikettä. Kokeilin myös vaihtaa kätisyyttä, mutta ainakin tällaisessa tuulessa sen opettelu tuntui vastentahtoiselta. Viimeistä pitkää selkää ylittäessäni tuuli kääntyi vastaiseksi ja alkoi pikku hiljaa kovenemaan. Saaristosta ei tässä tapauksessa ole mitään hyötyä suojana, muuta kuin aallokkoa vastaan. Lähinnä saaret muodostavat tuulitunneleita, joissa tuulta vastaan saa taistella enemmän kuin selillä. Täytyy myöntää, että pinna alkoi taas kiristymään vastaisen vuoksi. Varsinkin, kun en nyt uskalla tehdä kovin raskaita päiviä käteni vuoksi. Lopetin taistelun 31 kilometrin jälkeen, kun tuntui kuin soutulaitetta olisi hinkannut.

dav

Tämän illan leirissä kaikki on lähellä

Kun sain telttani pystyyn hienolle rantakalliolle ja pulahdettua kirkkaaseen meriveteen, nousin taas hetkessä fiiliksien kanssa aallonpohjalta aallonharjalle. Vaikka tuulen kanssa hermo on palanut muutamaan otteeseen, ei homma ole käynyt vielä lainkaan vastentahtoiseksi. Huomenna on taas uusi päivä ja uudet tuulet. Tuntuu todella hienolta olla uudella merialueella ja menossa kohti pohjoista!

IMG_20170713_175817

Saaristomeri. Näkymä saarestani iltakävelyllä

Aamulla länsituulta 5-7m/s, myöhemmin lännen ja luoteenvälistä tuulta 5-8m/s. Päivän saldo 31km, keskinopeus 5,5km/h.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s