Suomen rannikkomelonta: 10. päivä, Hankooo!

Olen aamupersoona ja tämän myötä herään luonnostaan aika aikaisten. Merellä olen tykästynyt aikaisiin lähtöihin. Se on monesti tyyni tuohon aikaan, missään ei näy vielä muita liikkujia, tuntuu kuin koko meri olisi vain minua varten. Tänään etelätuuli oli aikaisessa ja ehti startata ennen minua. Muutamaa selkää sain taas puskea ihan hyvään puhuriin. Jännitin koko ajan ehtisikö tuuli kääntyä lounaaseen ennen kuin kääntyisin Hangonsuoralle länteen. Ei onneksi ehtinyt vasta kuin viime kilometreillä. Koko päivää ei siis tarvinnut vastaiseen mennä. Hangonsuoralla sivutuuli ja -aallokko oli hyvin maltillinen suurimmaksi osaksi.

dav

Joskus rannasta lähtöön saattaisi viidakkoveitselle olla käyttöä.

Mutta kun on nyt viikon verran läpyttänyt kaikkeen muuhun mahdolliseen tuuleen ja aallokkoon paitsi myötäiseen, alkaa se hieman naista syömään. Tänään, kun tiesin lepopäivän olevan ihan nurkantakana, sietokykyni oli hyvin äärirajoilla. Ei noussut enää normaalia hymyä kasvoille, kun vasta-aalto löi keulan ylitse tai meloin kallioista heijastuvissa ristiaallokoissa. Ne lähinnä ärsyttivät suuresti ja saivat minut puhisemaan jotain painokelvotonta. Sitten taas seuraavalla sekunnilla pääsin hieman jonkun saaren suojaan ja katsoin kauas ulapalle auringon kimmeltäessä kirkkaan veden pinnalla ja mielen valtasi suuri onni, en haluaisi olla missään muulla. Tällaista vuoristorataa menivät tunteet koko päivän.

dav

Hangon edusta on monin paikoin hyvin matala ja useampi sata metriä rannasta voi kajakista nousta veteen jaloittelemaan hienolle hiekkapohjalle

Melottuani noin 10 kilometriä aloin tarkistamaan, että oliko Hankoon tosiaan vain 15 km jäljellä, kuten olin edellisenä päivänä mittaillut. No ei ollut, kuin vielä reilut kaksikymppiä. Hieman siinä joutui muutaman kerran nieleskelemään. Mutta Hangossa ollaan ja fiilis on huikea! Suomenlahti on nyt melottu, yhteensä 324 kilometriä huikean hienoa kallioista saaristoa, pitkiä selkiä, näkymiä ulapan päähän ja viekin kauemmas, paljon ajatuksia herättävää, mieltä herkistävää ja kiitollisuutta nostattavaa historiaa Suomen taisteluista itsenäisyyden puolesta. Kiitos! Seuraavaksi siirryn katsastamaan mitä Saaristomerellä on minulle tarjota.

dav

Hangon hieno rantakaupunki mereltä käsin

Aamulla etelätuulta 3-5 m/s, puolipilvistä. Myöhemmin iltapäivällä lounaistuulta 5 m/s. Päivän saldo 35 km, keskivauhti 6,2 km/h.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s